Casa Trastevere (4.0/5)

Lazio - Rome

 • 1 slaapkamer
 • 2 personen
490 - 840 EUR
 • 01/03/201901/11/2019:€.100,00/nacht
 • 01/11/201922/12/2019:€.70,00/nacht
 • 22/12/201907/01/2020:€.120,00/nacht
 • Zwembad: Geen zwembad
 • Verdieping: 2e
 • Internet: Wi-Fi
 • Buitenruimte: Geen buitenruimte
 • Airconditioning: Ja
Reserveer nu  
4.0 (30 reviews)
19-06-2018
Paul & Ali
Casa Trastevere was in werkelijkheid zoals we verwachten vanuit de foto's. Klein en heerlijk wat donker maar met een thuisgevoel qua sfeer en alle rust voor zo'n centrale en drukke plek! Wel even 4 (niet al te grote) trappen op. Het kleine geldt zeker voor de douche maar met een heerlijke straal en voldoende water voor twee douches.

Casa Trastevere

Vakantiehuis

Het appartement Casa Trastevere ligt aan de meest karakteristieke steeg van de gelijknamige volkswijk in Rome, net ten zuiden van de rivier de Tevere. De sfeer in dit stukje Rome is typisch Italiaans, mensen rusten in de zon op kleine pleinen, drinken koffie in de bar en nemen een aperitief op een van de terrassen die Trastevere rijk is. In logistiek opzicht is Casa Trastevere een ideale uitvalsbasis om het historisch centrum van Rome te bezoeken, het Colosseum, het Forum Romanum,het  Pantheon en Piazza Navona zijn wandelend bereikbaar. Ook Vaticaanstad is met een prettige wandeling langs de rivier lopend in vijftien minuten te bereiken.

 

Het appartement is eenvoudig maar comfortabel ingericht en biedt ruim plek voor twee personen. Een betaalbare overnachtingsplek op een toplocatie, met televisie, airconditioning en DVD-speler.

 

In de Middeleeuwen was Trastevere ten opzichte van Rome een geïsoleerde wijk, mede dankzij de rivier die de grens vormt met het oude Rome. Dankzij deze autonomie werden de ‘Trasteverini’ als een apart volk, en door sommigen Romeinen zelfs als apart ras, gezien. Zo werden de vrouwen van Trastevere geroemd om hun verblindende schoonheid, dankzij het gitzwarte haar en donkere ogen. 

 

In deze tijden is Trastevere één van de locaties in Rome waar nog typisch Romeins kan worden gegeten. Zo is er de trattoria ‘La Parolaccia’, letterlijk ‘het scheldwoord’. In dit restaurant worden gasten met middeleeuwse manieren tegemoet getreden (Vicolo del cinque 3, op 150 meter). Op het lieflijke plein Sant’Egidio,op slechts 100 meter van het appartement, ligt het restaurant ‘La Trattoria de Gli Amici’. Behalve dat hier in een prettige sfeer uitstekend is te eten, is het een initiatief van de stichting Sant’Egidio om verstandelijk gehandicapten aan het werk te helpen. Een deel van het personeel heeft een handicap en dankzij een goede begeleiding worden de talenten van deze mensen optimaal benut.

 

Casa Trastevere ligt op een fantastische locatie in Rome, en is een eenvoudig, comfortabel appartement, ideaal om de stad te bezoeken.

Reviews

/

4.0 /

Zoals we verwachten vanuit de foto's

Casa Trastevere was in werkelijkheid zoals we verwachten vanuit de foto's. Klein en heerlijk wat donker maar met een thuisgevoel qua sfeer en alle rust voor zo'n centrale en drukke plek! Wel even 4 (niet al te grote) trappen op. Het kleine geldt zeker voor de douche maar met een heerlijke straal en voldoende water voor twee douches. Het bed was zeker niet klein en lag voortreffelijk! De airco voldeed helemaal prima. Koken is eigelijk niet mogelijk maar voor ons ook niet wenselijk gelet de geweldige restaurants in de buurt.

 

Onze favoriet is Caffe di Marzio op de Piazza Santa Maria di Trastevere met de best coffee in town en heerlijk eten voor weinig geld. Zoals eerder was de organisatie door Chris perfetto zowel met de boeking, vervoer en ontvangst door de huisbaas Maurizio. Mille Grazie Chris!

/

4.0 /

Deze wijk is echt de beste uitvalsbasis in Rome

Trastevere      -           In de week na Pasen hebben wij een prachtige midweek mogen doorbrengen in Rome. Via de bemiddeling van Chris Lenders van S.M.O.O.K. hebben we een leuk en knus appartement mogen bewonen, midden in de schilderachtige en levendige volkswijk Trastevere, vlak bij het oude centrum van de stad.


Volgens ons is deze wijk echt de beste uitvalsbasis om Rome te verkennen. Na een dag rondwandelen in de stad kom je terug in een buurt die bruist van het leven. Om uit eten te gaan hoef je feitelijk alleen maar de voordeur uit te stappen en je hebt de restaurant(jes) voor het uitkiezen. Voor ons besef zijn er in een straal van een paar 100 meter ook honderden eetgelegenheden voor ieders smaak. Vaak ook verbazend goedkoop! 

 

Casa Trastevere         -           Het appartement is prima voor twee mensen en werd precies op tijd en keurig schoongemaakt opgeleverd door eigenaar Maurizio, die ons hartelijk wegwijs maakte, overstelpte met tips en voordeed hoe de ingewikkelde sleutel werkte.

In het appartement zelf is overigens ook genoeg informatie te vinden. Hoewel gelegen in een drukke buurt merk je daar in het appartement weinig van. Het is een compact appartement, maar er ontbreekt niets aan.

 

De midweek   -           Vanuit Trastevere heb je echt geen OV nodig: wij hebben alles wandelend gedaan. Dan heb je de tijd en zie je ook meer. Heel het oude centrum van Rome is te belopen.


Natuurlijk zijn vier dagen veel te kort voor de eeuwige stad… Omdat het ons eerste bezoek was hadden we ons van te voren ingeprent dat je dan niet alles kunt bekijken. Wandel rond, geniet en bewonder.

Toch hebben we een flink programma gevolgd:

 • maandag: Trastevere verkennen (kerken: uiteraard de fraaie Santa Maria di Trastevere midden in de wijk, maar ook de Basilica di San Crisogono op de hoek van de Via della Lungaretta / Viale di Trastevere > fraaie cosmatenvloer en verrassende vroeg-chr. kerk ónder de huidige) en daarna de Gianocolo op voor het fraaie panorama op Rome aan de andere kant van de Tiber
 • dinsdag: Roma Antiqua, de oude stad. We lopen over de Ponte Sisto zo 2000 jaar terug in de tijd.  Via de resten van het Theater van Marcello naar het Capitool. Vervolgens uitvoerig rondgedwaald over het Forum en haast nog langer op de Palatijn met de ruïnes van kolossale paleizen van diverse keizers. Indrukwekkend! Tenslotte het  Colosseum bezocht. Chris had voor ons een handig combinatieticket geregeld. We waren hier al hele dag mee zoet en zijn nog niet eens aan musea toegekomen…
 • woensdag: langs de Tiber naar het Vaticaan gelopen. De paus had op woensdagen een openbare audiëntie voor een hele massa mensen, dus hem ook nog gezien. Maar de St. Pieter was dus eerst nog gesloten, vandaar maar doorgegaan naar de Vaticaanse Musea (ook tickets via Chris). Het was ongelooflijk druk, dus hebben toch maar een guidetour ‘met oortjes’ gedaan, dat leverde shortcuts op bij de ingang, tussendoor en naar de St. Pieter die inmiddels open was. Kerk bekeken (…) voor zover dat te doen is met een dergelijk imposant en overweldigend gebouw. Voor Gereformeerden als wij was het gebouw haast teveel van het goede… Erg mooi en de moeite waard: we zijn de koepel in- en opgeklauterd. Via de Engelenburcht weer terug. 's Avonds in donker nog weer bij Forum geweest en zuil van Trajanus. Mooi alles verlicht te zien.
 • donderdag:  deze dag bestemd voor vooral het barokke Rome en alle verder toeristische highlights:  de (drukke) Trevifontein / het Quirinaal / de Spaanse trappen / het prachtige Pantheon / de levendige Piazza Navona / de markt op het Campo dei Fiori. Prachtige rondwandeling. Als doorgaande routes stampvol zijn, sla je een zijstraat in en het is weer rustig… Neem een goede kaart mee, dan komt alles goed.

 

De reis            -           Die vrijdag vertrokken we alweer vroeg richting Nederland. We zullen nog een keer terug moeten om musea uitvoerig te bezoeken (Capitool) of de zuid/oostkant van de stad (Via Appia / catacomben / het Lateraan enz.)…

De aanwijzingen van Chris om het appartement te vinden waren perfect: we gingen er als een postduif op af. Wat ons betreft is overigens de route vliegveld Fiuminico > regionale trein FR1 > Stazione Trastevere > tramlijn 8 naar Piazza Sonnino het eenvoudigst en het goedkoopst. We zijn niet eens in de buurt van station Terminus geweest.


De moderne tijd is wel zichtbaar: Rome wordt zwaar beveiligd door militairen met machinegeweren, die bij alle grote toeristische knooppunten staan.

 

Kortom, grazie per tutti e arrivederci!

/

5.0 /

Casa Trastevere

We hebben een geweldig weekend gehad, mede dankzij jullie accommodatie. De ontvangst was zeer gastvrij en de lokatie was super. Mochten wij weer een keer naar Rome gaan komen wij zeker terug bij jou. Vrienden die ook van plan zijn om een weekend te plannen in Rome zullen wij hun deze lokatie zeker aanbevelen.

/

4.0 /

Casa Trastevere

We zijn inmiddels weer veilig thuis na een heerlijk verblijf in Rome. Het was onze 1e kennismaking en daarom was de begeleiding via jou zo fijn.

 

De haal en brengservice ging perfect en bij aankomst stond Maurizio bij de voordeur van het appartement. De sfeer van het appartement is prettig. De toilet wat ongelukkig, de douche klein maar een heerlijke straal. Koken is niet echt een uitdaging, het kookplaatje is traag en heeft geen lampje dat aangeeft dat het aanstaat. We hebben geen kurketrekker kunnen ontdekken, de fles wijn hebben we laten staan. Er was zoveel keus in restaurantjes vlak om de hoek, dat we vele specialiteiten hebben kunnen proeven.


Ik vermeld deze dingen omdat je erom vraagt, anders had ik geschreven dat we een heerlijk verblijf hebben gehad in een appartement in de leukste wijk van Rome. De service die je geeft is fantastisch en we zullen je naam met plezier doorgeven en hopen in de toekomst wederom gebruik te maken van S.M.O.O.K.

/

4.0 /

Casa Trastevere

We hebben het super gehad in Rome. Het appartement is prima, klein maar schoon en op een hele goede plek.

 

We hebben heel veel gedaan. Bijzonder was een prachtige tentoonstelling van Marc Chagall die nog tot eind juli is vlak bij de Piazza Navona. Zeer de moeite waard. De meneer van het appartement was heel vriendelijk en behulpzaam. Heel prima allemaal.


Dank voor de goede zorgen.

/

4.0 /

Casa Trastevere

We hebben enorm genoten van onze citytrip naar Rome en daar heeft het appartement zeker aan meegeholpen. Trastevere is zelf al een hele leuke wijk en om dan daar middenin te zitten met een compleet appartement was geweldig. Het appartement zelf met zijn authentieke uitstraling is ook genieten.

 

De ontvangst was uitstekend. De schoonmaakster(s) en Maurizio gingen pas weg nadat wij geen vragen meer hadden. Jouw stiptheid met het reageren op mails vind ik ook erg goed.

 

Een aantal tips voor aankomende huurders:


- Voor het ontbijt kun je lekker zelf brood halen bij bakkerij La Renella, 3 minuten lopen.
- Als je de rijen voor de St. Pieter Basiliek wilt ontlopen moet je kaarten kopen voor Vaticaan Museum(daar de ingang nemen voor online toegang) en vervolgens in de Sixtijnse Kapel rechtsachterin de uitgang(speciaal voor groepen bedoeld) nemen. Hiermee kom je uit bij de ingang voor de koepel van de St. Pieter en kun je ook gelijk door naar de kerk.

 

Een minpuntje vonden wij de douche. Mijn vriendin heeft zich daarbij bijna ernstig verbrand doordat zij de handdouche even had neergelegd en met haar elleboog tegen de thermostaat aan kwam waardoor het water erg heet werd. Dit kan voorkomen worden met een andere thermostaat.

 

Misschien dat ik nog een foto tegenkom om te sturen. Bedankt voor alle zorgen.

/

4.0 /

Casa Trastevere

Het appartement is ons uitstekend bevallen. Het ligt op een prima locatie, met veel restaurantjes en barretjes in de buurt, en de faciliteiten in het appartement voldeden volledig aan onze wensen. We hebben in ieder geval geen minpunt kunnen ontdekken.

 

De ontvangst door Maurizio was allervriendelijkst, waarbij hij uitleg heeft gegeven over het appartement en de stad (bezienswaardigheden, dichtstbijzijnde bushaltes, waarschuwing zakkenrollers etc.). We hebben ons verder prima vermaakt. Advies of inside tips heb ik niet echt. Hooguit: reserveer vooraf toegangskaarten online. Zo hadden wij kaarten voor het Colosseum, het Vaticaanmuseum en het Domus Aurea en dat scheelde toch een hoop wachttijd. Maar goed, dat mag toch inmiddels wel algemeen bekend worden verondersteld.

 

Als we weer eens naar Rome gaan - en dat zal zeker gebeuren, want we hebben (te) veel nog niet kunnen zien - zullen we zo mogelijk zeker weer van je diensten gebruik maken!

/

4.0 /

Casa Trastevere

We hebben een fantastisch weekend gehad in Rome. Ik heb er zelf een tijdje gewoond, dus ken de stad redelijk goed. De accomodatie was prima; schoon, goed verzorgd, centraal gelegen, alles op loopafstand. Kan me zo voorstellen dat wat kritischere mensen de douche wat klein vinden, maar wij hebben daar zelf geen problemen mee gehad. Ook helemaal geen geluidsoverlast gehad, hetgeen me positief verraste.

Aankomst was alles goed geregeld. We waren er al om 11:45, dus hebben nog even op het terras 'moeten' zitten voordat Maurizio er was (2,5 uur na landing is dus erg ruim genomen). Maurizio en zijn vrouw hebben vervolgens alles netjes uitgelegd, voor zover dat nodig was.

Voor mensen die van lekker eten houden: ik heb de lekkerste pasta ooit gegeten bij Armando al Pantheon. Zeer positief verrast, ik kende het niet, maar kan het ten zeerste aanbevelen. All time favorite is ook Gusto, in een zijstraat van de Via del Corso (richting Piazza del Popolo), maar ik kan me zo voorstellen dat je daar zelf ook al eens geweest bent. :)

En natuurlijk l'Unico Grande Amore zien winnen zaterdag. Beetje jammer van gisteren. Enfin, altijd lekker om weer even terug te zijn. Bedankt voor de goede service!

/

4.0 /

Casa Trastevere

We zijn weer thuis inderdaad. Van 25 graden met zon, zomaar de regen en 8 graden ingestapt dinsdagavond :(

We hebben het goed gehad in Rome. En in het appartement. Lekker rondgehangen vooral. Ik ken de stad redelijk goed (heb ooit een paar maanden in het NL instituut in de Villa Borghese gewoon en archiefonderzoek in de Propaganda Fide en het Vaticaan gedaan) maar het blijft fijn er rond te lopen. Lekker te eten, drinken en genieten. Trastevere is dan echt de perfecte uitvalsbasis.

Is ook alweer het 3e appartement dat ik via S.M.O.O.K. in Trastevere geboekt heb. En vond het grote voordeel van dit appartement dat het super stil is zodra je binnen bent.

Kleine tip... we hadden een keer per ongeluk de ketel uitgezet. Werkt met een lampenknopje naast het knopje van een echt lampje. Koud douchen dus. Misschien handig om het te vermelden. Stond misschien ook ooit wel op het knopje.  Verder was het authentieke koffieapparaatje vochtig was teruggezet. Jammer want dat wilden we gebruiken. Maar dat is allemaal peanuts. We vonden het een geweldig appartement. Zou het iedereen aanbevelen.

/

4.0 /

Casa Trastevere

We hebben het heerlijk gehad!  Vrijdagavond zijn we weer naar een concert geweest bij het theater Marcello. We hebben zaterdag een fietstocht van 4 uur geboekt. Was top. Voetbal bij de Spaanse trappen was ook niet verkeerd en er kon geen betere afsluiting zijn dan maandag naar 't strand te gaan.

Trastevere is een heel leuk wijkje. 's Avonds laat hebben we daar lekker gegeten (of beneden aan de blonde rivier). Ongelooflijk dat je in het appartementje helemaal niks hoort vanuit een lekker schoon bed. Je had gelijk wat betreft ontbijt. Voor 4.90 in totaal een capuchinootje en een paar croissantjes 5 deuren verder.

Maurizio is een vriendelijke kerel. Zijn doel was ons niet in toeristenprijzen te laten trappen. Ook heeft hij ons charmant gewezen op een mogelijke koude douche wanneer het boilertje leeg zou zijn. Die verfrissing hebben we eenmalig mogen meemaken, maar dat kwam omdat we een verkeerd knopje naast het keukentje hadden ingedrukt (?).


Al met al was het weer prima. Hartelijk dank en wellicht treffen we elkaar een volgende keer wel.

/

4.0 /

Casa Trastevere

Inderdaad zijn we veilig weer thuis aangekomen na een paar heerlijke dagen Rome met mijn oudste dochter.

 

Ten aanzien van de informatie die we van je hebben gekregen was alles duidelijk. Bij de aankomst zijn we wel een paar haltes te vroeg uitgestapt, dit omdat je de stad nog niet kent. In de omschrijving zou je kunnen zeggen, de eerste bushalte na de overgang over de Tiber. De uitleg van Maurizio was prima, geen aanvullingen, we hebben denk ik iets te weinig gebruik gemaakt van zijn adviezen over restaurants, maar desalniettemin was het goed.


Ten aanzien van het appartement, klein maar functioneel en lekker rustig. Wat wel wel gemist hebben was wifi, even rustig in je appartement wat dingen nakijken, of whatsappen met het thuisfront, deden we nu in restaurants met wifi, maar het is absoluut van toegevoegde waarde als je dat in alle rust in je appartement kan doen. (Zeker met een dochter van bijna 18 :-)

 

Ten aanzien van de bezoekers aan Rome, van Margret Hop kregen we nog de tip om de tickets voor Vaticaanmuseum online te bestellen, dat is absoluut een aanrader en we kwamen erachter dat kinderen tot 18 jaar gratis bij musea Éngelenburcht en Collosseum, Forum Romanum naar binnen mogen, mits ID of paspoort wordt getoond. Ook die tip kan je meegeven.

 

Verder alles oké, en ik heb je al aanbevolen bij een aantal collega's en vrienden van mij.

/

4.0 /

Casa Trastevere

Alles is prima verlopen. De taxi was op tijd.

 

Het appartement vonden we erg gezellig. De douche is wel een beetje krap maar dat ben ik hier in Amsterdam wel gewend maar mijn ouders b.v. zouden wat dat betreft denk ik wat meer luxe willen.


De buurt is ontzettend gezellig en Rome is natuurlijk een fantastische stad. We komen vast nog een keer terug. Het was heel fijn dat we de laatste dag gebruik konden maken van het appartement. Misschien dat we een volgende keer onze vlucht vroeger boeken als we om 10 uur uit de accomodatie moeten.


Bedankt voor de persoonlijke service, dat is erg gewaardeerd.

/

4.0 /

Casa Trastevere

We hebben erg genoten van Casa Trastevere! We konden er heerlijk tot rust komen na onze bruiloft!

De ontvangst was prima, we waren iets te vroeg, maar Maurizio ook, dus uiteindelijk hoefden we niet lang te wachten. Hij heeft ons alles prima uitgelegd en we hebben gezellig met hem gekletst in het Engels en enigszins Italiaans. De tips van hem en in de map voor restaurantjes in de buurt zijn zeer waardevol. Zeker in Trastevere, waar je al gemakkelijk in een 'tourist trap' loopt, zoals Andrea Vreede dat noemt: slecht eten voor een hoge prijs. Bij de getipte restaurantjes was dat absoluut niet zo, integendeel!

Het appartement was schoon en opgeruimd, en gezellig. Keukentje is heel klein, maar ach, wij hebben geen pan aangeraakt hoor; nergens voor nodig. Heerlijk rustig ook binnen. En buiten is het juist gezellig druk. De ligging van het appartement is fantastisch. Je kunt zo allerlei plekken in de stad bekijken, en voor ons ook leuk: zo naar het Vaticaan. Daar hebben we papa Francesco in zijn cabrio pausmobiel over het plein zien razen, fantastisch!

WIFI was er dus niet; dat lijkt ons toch erg handig. Zeker op zo'n stedentrip; dan wil je nog wel eens even wat opzoeken aan informatie over een bezoekje hier en daar. Ik zou als gast ook zeker bereid zijn daarvoor iets extra's te betalen, dus dat moet wel haalbaar zijn toch?

Verder qua service verdien je een dikke 10! Je persoonlijke benadering en regelwerk vinden we echt top! Zeker ook dat we nog wat langer van het appartement gebruik konden maken voor de koffers, en dat je dat wilde regelen: super! En dat je zo gemakkelijk bereikbaar bent.

We raden je diensten zeker aan aan familie en vrienden en we zullen nog even reclame voor je maken op Twitter :-)

Hartelijk dank en we komen vast nog eens bij je terug!

/

4.0 /

Casa Trastevere

Zeer positief. Appartement is prima uitvalsbasis en voldoende voorzien in wat je nodig hebt.

 

De tips voor eetadresjes zijn uitstekend. Daarnaast uiteraard ook zelf wat leuke dingen 'ontdekt' en deze in het gastenboek geschreven (biologische overdekte markt vlakbij forum, bio winkeltje met proeverij om de hoek). Service is prima en flexibel.


We gaan jullie zeker aanraden bij onze vrienden en posten nog ergens (tripadvisor/zoover) een positieve review.

/

4.0 /

Casa Trastevere

Wij hebben ontzettend genoten van en de accommodatie en van Rome. Ondanks dat we er min of meer alleen maar geslapen hebben, was de accommodatie perfect. Midden in een bruisende wijk van Rome. Voor wat betreft de accommodatie was alles aanwezig wat je nodig hebt.


De opvang door zorg van Maurizio verliep vlekkeloos. Prettig om op deze manier ontvangen te worden en vooral de tips waar je kan eten kwamen heel goed van pas.

 

Ontbijt hebben we altijd bij een bar (tip!) om de hoek van het appartement (deur uit, rechts af, 1e links, na 25m op de hoek) genuttigd. Leuk om daar het leven in Trastevere te zien ontwaken en te zien hoe de gemiddelde Italiaan zijn ontbijt nuttigt. Alles was prima te voet te doen. De eerste dag hebben we het centrum aangedaan. Pantheon, Trevifontein, Spaanse trappen, villa borghese (hier ook fietsen voor een uurtje gehuurd) de Joodse wijk etc. Afgesloten met een heerlijke maaltijd bij Carlo Menta (tip!) in Trastevere.


De tweede dag hebben we uitgetrokken voor het Colosseum, Forum Romanum en de Palatijnse heuvel. Doordat wij al in Nederland kaartjes via internet hadden geregeld, ontliepen we de lange rijen. Dit hadden we ook gedaan voor het Vaticaan (derde dag) en ook hier ontliepen we de zeer lange rij. Wellicht een tip om ook vooraf te melden bij klanten. Je bent via internet iets duurder uit voor de reservering, maar het voorbij lopen van al die rijen met mensen die jaloers naar jou kijken, maakt het dubbel en dwars waard.

 

Nogmaals, we hebben heerlijk genoten van alles. Jouw accommodatie zullen we zeker aanraden bij familie en vrienden en we gaan zeer zeker nog eens terug naar Rome. Bedankt.

/

4.0 /

Casa Trastevere

We zijn weer in het koude Brabant...wat een verschil in temperatuur! We hebben het goed naar onze zin gehad in Rome. Ontzettend veel gezien en heel veel foto's gemaakt. Alles is mooi en indrukwekkend, wat een wereldstad!


De chauffeur die ons op kwam halen was erg galant, maar brabbelde alleen maar in het Italiaans toen hij overal vast reed. Hij was al in de buurt van ons appartement, maar reed steeds vast omdat de straatjes propvol stonden met auto's. Er was geen doorkomen aan...hij vond het vervelend dat hij ons ergens anders er uit moest laten, ook al verstonden we hem niet, we zagen dat het hem speet. Vanmorgen stond de taxi al een kwartier te vroeg, ook fijn, aan de deur. Nu was het straatje ook helemaal leeg, dus een makkie. In een half uur waren we al op het vliegveld. Een vriendelijke chauffeur die gelukkig ook Engels sprak. Kortom, over de transfers niets dan goeds, prima geregeld.

 

De ligging van het appartement is uitstekend, erg centraal, dus we hebben alles te voet kunnen doen. Het wc/douche vertrek is iniminie, maar voor een paar dagen wel te doen, de rest is prima, fijn dat er paraplu's zijn, die hebben we 2 avonden nodig gehad. De eigenaar was erg vriendelijk en heeft alles goed uitgelegd. Hij was keurig op tijd!

 

Gisteren naar het Vaticaan geweest en daar bij toeval de Paus gezien, blijkt daar iedere woensdagochtend in de zomer buiten op het plein te zitten. Allerlei toespraken en lezingen met kardinalen, maar ook loeidruk! Gisteren bij Carlo Menta in Trastevere gegeten, erg lekker, goed en goedkoop met wijn en water, 3gangen voor 19 euro pp.

 

We zijn niets te kort gekomen en zullen het appartement of de website zeker aanbevelen bij anderen. Mijn man heeft dit al bij een collega gedaan. Wie weet komen we zelf nog eens terug, onze muntjes liggen tenslotte ook in de Trevi fontein!

 

Chris, bedankt voor de goede, betrouwbare verzorging van deze trip naar Rome, voor ons was het zeer geslaagd!!!

/

4.0 /

Casa Trastevere

Sinds onze thuiskomst al veel 'Chris Lenders - S.M.O.O.K' zaadjes gezaaid!

 

We hebben het in alle opzichten goed gehad. Wat de accommodatie betreft: er is niets meer toe te voegen aan alles wat er al in het gastenboekje geschreven staat. Heerlijk bed (met 2 dekentjes!). Transferservice ook perfect. Helaas geen anekdotes omdat we de 3 dagen hard nodig om alleen maar te genieten van datgene wat we gepland hadden.

 

Toch een minpuntje: donderdag , de 25ste, was bevrijdingsdag. Dus bijna alles gesloten. Misschien een reminder: 'dames/heren denk er aan dat ... enz.' Wij hebben ons, denk ik, goed ingelezen, maar als we het geweten hadden, hadden we ons programma veranderd, omdat we nu het Pantheon niet hebben kunnen bezoeken.

 

Chris, wij zijn super tevreden en het volgende bezoek gaat via S.M.O.O.K.

/

3.0 /

Casa Trastevere

Rome was super! Het taxivervoer was prima geregeld.


Het appartement was naar onze zin. Een goed bed, en dankzij de extra kachel was de kamer/keuken warm genoeg te krijgen. Overdag lekker zonnig weer, behalve maandag! Juist op het moment dat de paus zijn terugtreden bekend maakte, waren we in de Sint Pieter, en ook getuige van de hevige regenval en de onweersklap (als teken van boven?).

Rome kriskras bewandeld, en ook dankbaar gebruik gemaakt van het openbaar vervoer. De buslijnen zijn niet altijd even duidelijk, maar we zijn daar gekomen waar we naartoe wilden. Vrijwel alle hoogtepunten bezocht tot we geen cultuur, kunst en kerk meer konden zien........:)


Als je vraagt naar welke stad wil je nog eens terug, dan is dat niet Rome, maar .............. Napels. Met name omdat er veel minder toeristen zijn, en de stad Italiaanser is!

Groeten, en wellicht een keer tot een volgende vakantietrip.

/

4.0 /

Casa Trastevere

We zijn idd weer veilig thuis gekomen en hebben echt genoten van ons weekje Rome. Het appartement was super, we zijn de hele dag op pad geweest en konden dan even fijn "thuis" relaxen op de bank, met zelfs nog een nederlandse DVD. Omdat het appartement id goede wijk lag, hoefde we 's avonds ook niet meer ver om te eten, dus het was echt super. Bedankt voor de bemiddeling.

/

3.0 /

Casa Trastevere

Wij zijn zeker weer veilig thuis na een prima verblijf in Trastevere. Mooi Rome, mooi weer en klein maar prima appartement. Trastevere is wel booming. Toen we hier een paar jaar gelden waren was het in opkomst maar nu trekken duizenden jongeren door de wijk op vrijdag en zaterdag avond.

We hebben een fietstocht gemaakt met een Nederlandse gids en dat was echt een hoogtepunt. De operavoorstelling in Salon Margerita nauwelijks de moeite waard. Op een paar honderd meter van het appartement is de botanische tuin van Rome. Een oase van rust en zeer de moeite waard.


Je bereikbaarheid en snelheid van handelen zijn een groot pluspunt en leiden er toe dat we in de toekomst graag nog eens van je diensten gebruik maken. (Amalfi kust is een lang gekoesterde wens)

/

4.0 /

Casa Trastevere

We hebben het fantastisch gehad in Rome. De lokatie van het appartement is geweldig. Midden in de levendige en gezellige wijk Trasteverre en alles op loopafstand. Alleen het collesseum en Spaanse trappen zijn verder, maar de rest is echt te doen. we hadden jouw site via een tip van een kennis. Wat een goede tip!

 

Ben zeer tevreden en zal je ook zeker aanraden in vriendenkring. Met name jouw erg snelle reageren op emails en persoonlijk service die je geeft, spreken mij erg aan. Spreekt vertrouwen uit en je maakt beloftes waar.

 

In het appartement was ook nog leuke extra info aanwezig. Verder heb ik erg genoten van jouw boek over de belevenissen in Napels bij de Curva A. Bijna in 1 ruk uitgelezen. Ik ben zelf een voetballiefhebber en hou ook van de sfeer, temperament en het lekkere eten en drinken in Italië. Jouw verhalen zijn leuk en spreken me aan. Op het eind van het boek had je nog een paar leuke anekdotes over de dagelijkse gang naar de bar voor koffie en mevrouw... die wachtte op haar broer van het front uit WOII.

/

3.0 /

Casa Trastevere

We hebben het heerlijk gehad, dank je. Maurizio heeft ons prima ontvangen en een paar goede tips gegeven.

 

Voor "Dar poeta" moet je elke avond in de rij staan, wij zijn daarom 's middags gegaan. Verder vonden wij het ijs bij Giolitti superlekker, en we vonden Villa Borghese erg mooi. O ja. Ook la canoniere vlakbij het santa mariaplein vonden wij erg lekker.

 

Het appartement was leuk, het bed was prima en we hebben nog een paar afleveringen adriaan van dis gekeken. Het enige wat ik iets minder vond is, dat we voor 5 nachten maar 2 handdoeken pp hadden. Eentje extra had geen overbodige luxe geweest. Het openbaar vervoer voor Trastevere was in onze beleving ook best ondoorzichtig zonder directe verbindingen naar de locaties die we wilden bezoeken. We hebben dus veel gelopen. :)

 

Al met al wel zeker een aanrader. Leuke locatie en dichtbij alle "attracties".

/

4.0 /

Casa Trastevere

We hebben een paar fantastische dag gehad in Rome de accommodatie was prima hebben we ook nog vermeld in het gastenboek. Het kaartje met adressen kwam ook goed van pas.

 

Ik zag net bij de was dat we per ongelijk een gastendoekje hebben meegenomen excuses hiervoor. Even nog een paar tips:

Wij vonden engelenburcht en fietsen in het park echt aanrader. Wij konden geen afwas borstel vinden. We hebben staan wachten voor het app de eerste dag wisten niet dat we moesten aanbellen en welk nummer maar dit was geen straf we hebben nog even de sfeer geproefd.


Het rook altijd lekker in het app en het was goed schoon gemaakt. Kortom het aanbevelen waard. Wellicht tot een volgende keer.

/

4.0 /

Casa Trastevere

De reis verliep prima, de enige vertraging die we hebben gehad was met de Nederlandse spoorwegen. De accommodatie is op een prachtige locatie gelegen, je stapt de deur uit en je zit midden in een levendige straat. Het is een eenvoudig huisje, maar zoveel tijd ben je niet op je kamer, dus ook prima.

 

Wat ook prima verliep was de taxi, van en naar het vliegveld. We zouden om 4,45 uur, opgehaald worden, best vroeg, en als er geen taxi zou komen was er op dat tijdstip geen alternatief. Maar toen we om 4,30 net beneden stonden, kwam de taxi er al aan, met dezelfde chauffeur als op de heen weg. Als enige punt van kritiek, het aantal handdoeken, 4 handdoeken, voor 4 dagen, met 2 personen, is echt tekort. We durven dit appartement zeken aan te raden bij Rome gangers uit onze kennissen kring.

/

4.0 /

Casa Trastevere

Wij zijn weer veilig terug in Nederland. Het was prima toeven in Rome. Voor ons niet de eerste keer dus vooral op ons gemak door de stad gegaan en vrienden ontmoet. Als echte Italie fans is het altijd thuiskomen wanneer de Italiaanse taal je oren binnen komt.
De locatie en het appartement waren perfect. Heerlijk rustig en stil midden in de hectiek van Trastevere. Een groot deel van de stad is te voet te bereiken, bus en metro hebben we dan ook niet gezien. Voor ons een aanrader dit appartement, komen zeker terug.

/

3.0 /

Casa Trastevere

Wij hebben een leuke tijd gehad in Rome. Een prachtige stad. Trastevere is een hele leuke wijk om tijdens een verblijf aan Rome te verblijven.

Het appartement was prima. Lekker bed. Wat ik miste was verwarming. In de vroege ochtend en in de avond was het aardig koud. opmerkingen en anekdotes over de stad heb ik niet echt. Ook omdat het de eerste keer was dat wij in Rome waren. De infomap is ook handig vooral als je nog nooit in Rome bent geweest. Alleen jammer dat de kaart waar je naar verwijst er niet meer in zat.

Ik zou iedereen aanraden zoveel mogelijk te gaan zien. En zoek uit waar je gaat eten. Daar zit nog wel verschil in. Sommige restaurants zijn echt op het toerisme gericht en dat merk je ook aan de bediening en het eten. Wij vonden het kleine restaurant Da Lucia een echt Italiaans restaurant en Artu Cafe was ook leuk.

/

4.0 /

Casa Trastevere

Wij hebben het weer prima gehad. De lokatie was helemaal top. Rustig in het appartement maar zodra je de voordeur open deed werd je gelijk opgeslokt in het geroezemoes en de levendigheid van Trastevere, GEWELDIG!

Door het mooie weer en de vele activiteiten zijn wij weinig in het app. geweest en dan voldoet het prima. Wil je meer in het appartement verblijven om b.v. zelf te koken dan is de kitchenette en badkamer wat te klein. Het bed was prima; redelijk goed matras en schoon linnen. Wij werden warm welkom geheten door de eigenaar en dat voelde goed.

/

4.0 /

Casa Trastevere

We hebben het heel erg naar onze zin gehad. Het verblijf was natuurlijk te kort.

Mede doordat Allerzielen zo massaal gevierd werd in de stad. Heel erg leuk om getuige van te zijn en gezellig enerzijds. Anderzijds was het daardoor overvol in de stad met Italianen en was er een zeer,zeer lange wachtrij voor de Sixtijnse kapel. Op dinsdag bleek Villa Borghese volledig uitverkocht! Belangrijke tip voor bezoekers: let op feestdagen voor je boekt!

 

De accommodatie was prima , schoon en authentiek: 's nachts was het volledig stil en donker. Heel belangrijk na alle hectiek overdag. Zo midden in Trastevere vonden we erg gezellig, zowel overdag als 's avonds. We deelden de trap achter de voordeur met Italianen, ook leuk. We zijn wel nieuwsgierig geworden naar hoe er vroeger achter de deur geleefd werd. Waren het altijd al verschillende appartementen. Het leek ons wat klein voor een gezin. Praktisch gezien misten we in het appartement een krukje in de slaapkamer en een goed snijmes in de keuken. Kleinigheden. Het is vooral een originele accommodatie in een levendige wijk.

Op 1 november zijn we de drukte in het historisch centrum ontvlucht door met de metro naar de wijk Testaccio te gaan. Daar hebben we de begraafplaats voor niet katholieken bezocht (echt interessant te zien hoe lang mensen al naar Rome komen voor inspiratie) en de voormalige slachterij: een enorm complex wat in gedeelten wordt gerestaureerd en waar nu het museum voor moderne kunst tentoonstellingen organiseert. Interessant was ook het in aanbouw zijnde complex voor de dagmarkt er tegenover waar in de gevel allemaal stukje keramiek worden verwerkt. Pal naast de schervenberg vonden we dat een mooie associatie. Ook een tip: plan niet alles van te voren maar laat je ook leiden door het toeval.

We hebben bij dit 1e bezoek vooral de highlights bezocht. Daar valt bijna niet aan te ontkomen. En het was ook de moeite waard. Bij een volgend bezoek is het ons voornemen om pleinenroutes te  lopen en natuurlijk villa Borghese en tuin te bezoeken. Het boek van Andrea de Vreede over de magie van Rome vonden we interessant en informatief. Tip: inlezen vóór je gaat en niet ter plaatse want dan mis je leuke tips om te doen.

De taxiservice was 100%. Er werd rustig gereden en de 1e chauffeur heeft met geduld gewacht op ons verlate vliegtuig (vanwege een zieke aan boord die door een ambulance werd opgewacht).

/

4.0 /

Casa Trastevere

Bedankt voor je e-mail. Het was een prima weekje in Rome. Ik ben kunst- en architectuurhistoricus, en dan is Italië natuurlijk het land om steeds weer naar terug te keren.

 

Het appartement was prima: klein maar zeer goede locatie midden in Trastevere. En hoewel midden in alle drukte, heel stil.Wat niet helemaal goed ging was de afspraak bij het uitchecken. Ik dacht dat we vrijdag om 11.00 uur hadden afgesproken, maar omdat er niemand kwam heb ik de sleutel op tafel achtergelaten en de deur achter me dichtgedaan.

Ik kom met enige regelmaat in Italië dus wellicht tot een volgende keer.

/

4.0 /

Casa Trastevere

Ja, wir sind wieder gesund, gut erholt und braun gebrannt zu Hause angekomen. Und wir haben unseren Urlaub sehr genossen:)


Es waren tolle 4 Tage in Rom! Wir haben viel (und natürlich viel touristisches) von der Stadt gesehen und viele tolle Menschen getroffen! Lecker gegessen und Kaffee getunken, mit vielen anderen Touris Münzen in Brunnen geworfen und für den Bocca della Verita angestanden, Kinder beim Tauben jagen beobachtet, Kirchen und den Peterdom bestaunt, den Papst gesehen, den falschen Bus genommen und dadurch eine Busfahrt durch verwinkelte Gassen genossen, Indern Rosen abgekauft und "Romeo e Giulietta" im Globetheater im Borghese Park sehen dürfen. Wirklich schwer, wieder weg zu fahren.

In der Wohnung haben wir uns sofort wohl und daheim gefühlt. Herr Splendori hat uns willkommen geheißen und uns gleich ein paar Tipps gegeben, was wir unbedingt besuchen müssen, wo sich´s gut einkaufen läßt, wo man lecker ißt:) Und er hat in seiner Wohnung neben vielen Reiseführern eine Mappe ausgelegt mit Infos zu Wohnung und Umgebung - sehr hilfreich:)
Und super zentral, so dass es uns abends nach einer kurzen Pause gleich wieder vor die Tür ins Leben gezogen hat;)

Im Nachhinein ist eine Reise ja immer viel zu kurz gewesen - und so gehts uns auch:) Besonders wenn das Wetter, wie jetzt, sehr durchwachsen und eher kalt und nass ist hier in Deutschland;)

 

Ganz sicher werden die Freundin und auch ich Italien und insbesondere Rom wieder besuchen! Vielleicht klappt es ja dann mit der selben Wohnung wieder;) Ganz sicher werde ich mich wieder bei Ihnen melden und Ihren Service nutzen. Denn der ist super!

Vielen lieben Dank für die unklomplizierte, schnelle und zuverlässige Buchung und Betreuung!


Oh, eine Info noch: die Preise für die römischen Mehrtageskarten für Busse etc. haben sich erhöht:
7 Tage kosten mittlerweile 24 EU,
3 Tage (wenn ich mich richtig erinnere) kosten 16 Eu.

Beschikbaarheid

Vorige
 • Beschikbaar
 • Niet beschikbaar
 • Beschikbaar als aankomstdatum
 • Beschikbaar als vertrekdatum
Volgende
kies aankomstdatum
Aanvraag voor donderdag 1 januari 1970 tot donderdag 1 januari 1970 voor €.0,00

Omgeving

Specificaties:

 • Oppervlakte: 35 m2
 • Woonkamer
 • Slaapkamer
 • Badkamer met douche/WC: Kleine badkamer
 • Televisie
 • DVD-speler
 • Elektrische kookplaten
 • Koelkast/vriezer
 • Koffiezetter: Moka (espresso)

Belangrijk:

 • Eindschoonmaak/linnengoed: €.50,00
 • Energie/airco: Inclusief
 • Kosten verwarming: Naar verbruik
 • Toeristenbelasting: Excusief
 • Babybedje: Op aanvraag (inclusief)
 • Check-in: Tussen 13.00u en 20.00u
 • Check-out: Voor 10.00u
 • Afwijkende tijden in onderling overleg
 • Roken: Niet in de woning
 • Borgsom bij aankomst: Geen